Source rondt overname HeadFirst af

Deal handen schudden overname

Arbeidsbemiddelaar Source Group heeft de overname van HeadFirst afgerond. Het bedrijf dat door de combinatie van de organisaties ontstaat krijgt de naam HeadFirst Source Group. Source telt 33 miljoen euro neer voor de aandelen van HeadFirst. Door de overname voegt Source, dat vooral voor ict-functies bemiddelt, ook professionals op het gebied van finance, marketing en human resources aan het aanbod toe.

Het bedrijf krijgt door de overname ook toegang tot Select, een online platform voor het vinden van opdrachten, betalingen van facturen, opleidingen en verzekeringen dat door HeadFirst in eigen beheer is ontwikkeld. Beide ondernemingen zullen hun opdrachtgevers en klanten vanuit hun eigen organisatie en locatie blijven benaderen en bedienen.

Er wordt één directieteam samengesteld dat bestaat uit Henk Zwijnenburg en Edwin Prijden (beiden afkomstig van Source) en Gert-Jan Schellingerhout en Mike Korenvaar (beiden afkomstig van HeadFirst). De raad van commissarissen, die op dit moment uit twee leden bestaat, wordt op termijn mogelijk uitgebreid naar drie leden.

Door de gelijkwaardige omvang en omzet van de bedrijven en de manier waarop de onderhandelingen zijn gevoerd, spreken de bedrijven liever van een fusie in plaats van een overname. Source Group licht toe: 'Deze fusie komt technisch tot stand door de verwerving van 100 procent van de aandelen van HeadFirst Houdstermaatschappij en 100 procent van de aandelen van Designated Professionals. HeadFirst Houdstermaatschappij wordt verworven voor een bedrag van 30 miljoen euro, terwijl met de verwerving van Designated Professionals een investering van 3 miljoen euro is gemoeid.'

Groter netwerk

In oktober 2015 maakte beide bedrijven de eerste plannen voor een fusie bekend, maar het duurde ruim een jaar voor er een definitieve overeenkomst werd bereikt. Volgens Source-commissaris Lagerveld duurde de afronding langer dan verwacht doordat het management van beide bedrijven zich naast de onderhandelingen ook op de dagelijkse bedrijfsvoering moesten richten.

HeadFirst Source Group wordt naar eigen zeggen marktleider op het gebied van de inhuur van extern personeel, contracting, payrolling en matchmaking. De groep bestaat uit vierduizend professionals die ondermeer werken in de ict, de financiële sector en hr. Op basis van de resultaten van 2016 is de groep goed voor een gecombineerde omzet van ongeveer 450 miljoen euro. 

Met het samengaan van beide organisaties ontstaat er een groter netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals om te bemiddelen naar opdrachtgevers. Zo heeft HeadFirst een database van ongeveer 30.000 professionals en heeft Source een database van circa 23.000 professionals (Nederland en België gezamenlijk). Het samengaan moet leiden tot een betere spreiding van de aangeboden disciplines, waarbij aan ict (Source) onder andere finance, marketing en human resources worden toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-27T11:52:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.