Windows 10 krijgt optie voor uitstel updates

Dit artikel delen:
startpagina W10

Microsoft voegt aan Windows 10 de mogelijkheid toe om updates voor een periode van maximaal 35 dagen uit te stellen. Met die stap komt het softwarebedrijf tegemoet aan de vraag van ict-beheerders om die optie in te voeren. Zij misten de mogelijkheid om updates van het Microsoft-besturingssysteem uit te stellen.

De optie voor uitstel van updates is beschikbaar in de Windows 10-versie Build 15002 die maandag 9 januari 2017 werd gepresenteerd voor een insiders-programma van de sofwarereus.

Ook de updates van drivers kunnen uitgesteld worden. Dat meldt de leverancier in een blog voor een insiders-programma. Daaruit blijkt dat de opties voorlopig niet beschikbaar komen voor de Home-versies van Windows 10.

Het is nog onduidelijk welke automatische updates precies uitgesteld kunnen worden. Eerder drongen onder andere de beheerders van grote bedrijven aan op het toevoegen van de mogelijkheid om beveiligingsupdates uit te stellen. Het lijkt erop dat Microsoft met deze stap tegemoetkomt aan die wensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T12:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.