Omzet Detron stijgt in 2016 met 8 procent

Operationeel resultaat ICT-bedrijf groeit met 25 procent

Detron Telecom Solutions Den Bosch

De Veenendaalse ict-dienstverleneer Detron behaalde in 2016 een omzet van 103 miljoen euro. Dat is zo’n 8 procent meer dan de 97 miljoen euro die het bedrijf in 2015 noteerde. De brutomarge steeg met 1,5 procent naar 52 miljoen euro. De operationele kosten daalden met 1,8 procent naar 44,5 miljoen. Het operationeel resultaat kwam uit op 7,5 miljoen euro. Dit is een stijging van 25 procent ten opzichte van 2015.

Bij Detron, met vestigingen in Veenendaal (hoofdkantoor), Den Bosch, Raamsdonksveer en Heerlen, werken zo’n vijfhonderd mensen. Zowel de omzet van 2015 als die van 2016 is exclusief de softwareactiviteiten van Marviq, het onderdeel dat door Detron begin 2015 werd verkocht aan directeur Paul Jacobs en het ict-bedrijf Sping.

Voorspelling ceo komt uit

In mei 2016 voorspelde algemeen directeur Tom Tank dat hij in 2016 een autonome omzetstijging verwachtte van 5 tot 10 procent ten opzichte van 2015. Met een stijging van 8 procent naar 103 miljoen euro heeft hij het dus bij het juiste eind. Ook verwachtte Tank dat het operationele resultaat in gelijke mate zou stijgen. Dit is dus met 25 procent veel hoger dan verwacht.

‘De resultaten van Detron in 2016 zijn volledig toe te schrijven aan autonome groei van de onderneming. In 2017 zal Detron op de ingeslagen weg verder gaan. Extra focus wordt daarbij gegeven aan de verbetering van het servicemanagementniveau en aan het vinden van nieuwe klanten. Het is goed om te zien dat wij het prima blijven doen en dat onze aangescherpte strategie zijn vruchten afwerpt. De financiële resultaten reflecteren de positieve terugkoppeling van klanten en medewerkers’, reageert ceo Tom Tank op de cijfers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-13T11:33:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.