Service en opslag belangrijk in Suns Grid-initiatieven

Onder de naam Sun Connection introduceert Sun een aantal nieuwe services, volledig gabaseerd op het Solaris 10 besturingssysteem. Sun Connection is de eerste dienst die hardware patchmanagement, software patch management én platform updates volledig automatiseert.

De service voorziet in het continu monitoren van het netwerk en het datacenter van de klant met betrekking tot algemeen functioneren, performance, beschikbaarheid en kwetsbaarheid. "Wij bieden klanten slimme opties om de it-infrastructuur van hun datacenter beter uit te nutten", zegt Scott McNealy, ceo van Sun. "Omdat wij als Sun met Solaris 10 en Sun Connection de verantwoordelijkheid overnemen van de cio met betrekking tot security updates en het monitoren van systemen, krijgt deze meer inzicht en betere controle over zijn infrastructuur. De producten en services helpen it-managers tot en met cio’s om van een maatwerk-datacenter te komen tot een datacenter volledig gebaseerd op erkende en bewezen standaarden. Hiermee wordt een utility-model mogelijk, verder in te vullen met andere onderdelen van de Sun Grid strategie.”

In lijn met de al eerder succesvol geïntroduceerde gebruiksmodellen, op basis van betaling per gebruikte capaciteit, kondigt Sun ook vereenvoudigingen aan op het gebied van dataopslag. Met Java StorEdge Software worden de in de industrie gangbare complexe licentiemodellen voor het gebruik van software en services, vervangen door een eenvoudiger en inzichtelijker kostenmodel.

De aankondigingen volgen op de eerdere successen van het gratis Solaris 10 en Sun Java Enterprise System. Sinds 31 januari van dit jaar werden al 1,3 miljoen gratis licenties van Solaris 10 geregistreerd. Het Sun Java Enterprise System wordt inmiddels al door 500.000 organisaties gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-04T10:11:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.