Konica Minolta toont groeiplan ICT-diensten

CeBIT 2017-update!

Dit artikel delen:
Europees hoofdkantoor Konica Minolta Langenhangen Dld

Het Europese hoofdkantoor van Konica Minolta in Duitsland.

De Japanse printerleverancier en documentdienstverlener Konica Minolta presenteert ambitieuze groeiplannen voor de ict-dienstenmarkt. Het bedrijf wil in 2020 een jaaromzet van 465 miljoen euro behalen uit Europese ict-diensten. In 2016 noteerde het bedrijf nog een omzet van 115 miljoen euro uit ict-diensten aan Europese klanten.

Het bedrijf lanceert het groeiplan tijdens ict-vakbeurs CeBIT in Hannover. Japan is dit jaar partnerland van die beurs. In 2020 wil het bedrijf een jaaromzet van 465 miljoen euro realiseren met diensten op het gebied van enterprise-contentmanagement (ecm), managed services, security en enterprise-resourceplanning (erp).

'Op dit moment hebben we in Europa ongeveer 200.000 klanten. We willen dat in 2020 ongeveer twintig procent van de beoogde klanten in de totale beschikbare markt vertrouwen heeft in onze ict-diensten en deze van ons afneemt. Het is wel zo dat we de markt nog steeds moeten bewijzen dat wij de ideale ict-dienstverlener zijn', aldus Indy Nakagawa, ceo van Konica Minolta Business Solutions Europe, over de doelstelling van het bedrijf.

Om die doelstelling te realiseren, zijn de laatste jaren verschillende bedrijven overgenomen en geleidelijk in het eigen bedrijf geïntegreerd, zoals het Franse Serians en het Duitse Raber+Märcker. Raber+Märcker is sinds 2015 onder de naam Konica Minolta IT Solutions actief. Ongeveer vijfhonderd medewerkers van service & support houden zich uitsluitend bezig met het leveren van ict-diensten.

Hybride klanten

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016, realiseerde het Japanse concern een omzet van 115 miljoen euro uit Europese ict-diensten. Dit is 4,8 procent van de totale omzet.
'Als we echter naar de traditionele activiteiten op het gebied van multifunctionele printers (mfp) kijken, ligt het totale bedrag veel hoger omdat veel mfp-klanten – de zogenoemde hybride-klanten – ondertussen ook ict-diensten afnemen. En de targets zijn ambitieus', licht Konica toe.

Het bedrijf wil dat de jaaromzet van zijn ict-diensten in 2020 gestegen is tot 350 miljoen euro. Als daar de omzet van ict-diensten aan hybride-klanten wordt opgeteld, bedraagt het doel 465 miljoen euro. Het huidige boekjaar van Konica Minolta eindigt op 31 maart aanstaande. Recentere cijfers over omzet uit ict-diensten zijn daarom nog niet beschikbaar.

 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-21T10:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.