Axi levert kassasoftware aan Nederlandse Spoorwegen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan in hun winkelpunten en op treinen kassasoftware gebruiken van het Belgische AXI. Het contract loopt over vijf jaar.

De stations van de NS krijgen dit jaar nieuwe kassasoftware: AXI RS van retail-specialist AXI, een van oorsprong Belgisch bedrijf met kantoren in Willebroek en Breda. Hiertoe tekenden beide partijen een vijfjarige overeenkomst. De software gaat draaien op circa 550 kassa’s waarvan er honderd mobiel zijn, verspreid over de stationswinkels en de treinen van de NS.

Formules

In de stations exploiteert de NS verschillende winkelformules met elk hun specifieke behoeftes. Hiertoe biedt AXI RS per winkelformule een aangepaste kassavariant aan. ‘Bij de ketens waar je komt voor een kopje koffie of broodje draait het vooral om snelheid’, zegt Mike Snepvangers, commercieel directeur Retail van AXI. ‘Dit speelt bij winkelformules zoals Kiosk en Broodzaak. Deze formules gaan met de AXI RS touch horeca-variant werken die zeer geschikt is voor het verwerken van hoge volumes. Voor de registratie van de verkooptransacties in de trein leveren we een mobiele kassa in de vorm van de Rail Catering App. Daarnaast gaan we een specifieke module aanleveren voor de ondersteuning van het reparatieproces bij Fiets & Services.’

AXI RS zal draaien in een private-cloudconstructie. Zo beschikt NS over de flexibiliteit om in de toekomst winkelformules op te schalen, toe te voegen of af te stoten. Voor de integratie met het artikel- en voorraadbeheer in SAP wordt gebruik gemaakt van SAP Process Integration.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-21T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.