Previder en Lesscher IT voltooien fusie

De fusie van Previder en Lesscher IT, in december 2016 door moedermaatschappij Odin Groep aangekondigd, is een feit. De nieuwe onderneming met de naam Previder telt nu zo’n honderdtwintig it-specialisten. Tim Timmerman, voormalig directeur van Lesscher IT, is operationeel directeur van het bedrijf uit Hengelo. Oud-directeur van Previder Eric Vredeveldt neemt de rol van commercieel directeur op zich.

Previder leverde al datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten voor bedrijfskritische applicaties, en voegt daar nu werkplekbeheer, een it-projectorganisatie en detachering aan toe.
Volgens Vredeveldt kan het bedrijf daardoor nog beter aan de marktvraag voldoen: ‘Onze klanten nemen naast cloud- en connectiviteitsdiensten steeds meer werkplek-gerelateerde diensten af, zoals virtuele desktops. We kunnen nu de lokale it-infrastructuur van een klant eenvoudig koppelen aan cloudomgevingen en deze totaaloplossing volledig beheerd aanbieden.’

Odin Groep

Het nieuwe Previder valt onder de Odin Groep, waartoe eerder ook Previder en Lesscher IT behoorden. Volgens Hans Lesscher, algemeen directeur van de Odin Groep, past de samensmelting in de strategie om de groeidoelstellingen naar de toekomst waar te maken.

In de afgelopen jaren ontstond er volgens de Odin Groep meer overlap tussen de dienstverlening van Lesscher IT en Previder. ‘Beide bedrijven werkten al intensief samen, maar functioneerden als gescheiden bedrijven’, stelt Lesscher. ‘Door het samenvoegen van de twee ondernemingen wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te realiseren. De nieuwe organisatie heeft namelijk een breder dienstenaanbod en bovendien meer slagkracht door zijn schaalgrootte.’

Naast Previder vallen ook de ondernemingen Heutink ICT en Web2Work de Odin Groep, waar in totaal zo’n 320 medewerkers in dienst zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-03T11:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.