Applicatie-integrator Datacon neemt Qios over

Dit artikel delen:
samenwerking

Datacon, leverancier van applicatie-integratieoplossingen, heeft Qios overgenomen. Dit bedrijf uit Tilburg levert automatiseringsoplossingen aan (semi)overheden, gebaseerd op Microsoft-technologie. Met de overname wil het eveneens in Tilburg gevestigde Datacon sneller groeien en haar positie op de overheidsmarkt versterken. Qios zal op korte termijn volledig opgaan in de Datacon-organisatie; waarmee de naam Qios verdwijnt.

Opdrachtgevers van Qios zijn onder andere verschillende opleidingsfondsen en de gemeente Amsterdam. Bij het bedrijf zijn zes mensen werkzaam. Het personeelsbestand van Datacon neemt na de overname toe tot ruim zestig medewerkers die allen werken op het kantoor Nwe Faxx in het Tilburgse Veemarktkwartier.

Het in 1996 opgerichte Datacon koppelt applicaties op basis van het Anypoint Platform van MuleSoft en het Boomi Platform van Dell. Opdrachtgevers zijn onder andere het CAK, de gemeente Nijmegen, Delta, KPN, Grandvision en BKR.

Volgens Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon, groeit de markt van applicatie-integratie de komende jaren fors. Om aan de groeiende vraag te voldoen, moet het bedrijf op grotere schaal actief worden; acquisities zijn dan eerder noodzaak dan een optie in de ogen van de directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-11T11:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.