Snow Software krijgt 120 miljoen dollar voor groei

Dit artikel delen:
Investering

De van oorsprong Zweedse softwareleverancier Snow Software heeft een investering ontvangen van 120 miljoen dollar. Het geld komt van Sumeru Equity Partners en Ontario Pension Board. Met de financiële injectie wil de leverancier van programmatuur voor software asset management (sam) internationaal uitbreiden.

Ook gaat het geld naar de doorontwikkeling van de programmatuur voor sam. Bijvoorbeeld voor het gebruik op mobiele devices en de distributie via cloud computing.

Snow Software levert programmatuur die het beheer van softwarelicenties in grote organisaties moet verbeteren. Vaak dreigen die bedrijven en overheden het overzicht te verliezen doordat er een breed scala aan apparatuur wordt gebruikt, zoals mobiele apparaten, laptops en desktops. Ook bij veranderingen in de omvang van de organisatie of bij overnames en fusies schiet het beheer er nogal eens bij in.

Snow Software levert oplossingen om het licentiebeheer te automatiseren en overzicht te houden op alle software die binnen een organisatie wordt gebruikt. Het heeft bijvoorbeeld software voor het beheer van Oracle- en SAP-licenties. 

Gemeente Amsterdam

Het in 2004 opgerichte bedrijf levert aan ongeveer zesduizend klanten verdeeld over vijftig landen. Het softwarebedrijf heeft ook een vestiging in Nederland. Nederlandse klanten zijn gasleverancier Gasterra, In Holland Hogescholen en de gemeente Amsterdam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-12T11:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.