Egeria krijgt meerderheidsbelang in Ilionx

Euro

Investeringsmaatschappij Egeria krijgt 65 procent van ict-dienstverlener Ilionx in handen. Met het instappen van Egeria wil het management de realisatie van zijn strategie de komende vijf jaar versnellen. Directeur Wiebe de Boer stelt dat er geen mededelingen worden gedaan over hoeveel Egeria voor de aandelen heeft betaald.

De Boer vertelt aan Computable dat Egeria de aandelen overneemt van het huidige management. ‘We waren honderd procent aandeelhouder, vanaf eind juni neemt Egeria 65 procent van de aandelen over.’ Ook gaat hij in op mogelijke zeggenschap vanuit Egeria over Ilionx. ‘Er wordt een raad van commissarissen opgesteld, die van een afstand toezicht houdt op ons bedrijf. Ze zijn ingestapt op onze strategie, dus ik verwacht dat ze hier ook in mee zullen gaan.’

De Boer verwacht dat er drie mensen in de RvC plaats zullen nemen. ‘Eén wordt aangesteld door Egeria, één door ons en waarschijnlijk wordt er nog een derde onafhankelijke commissaris aangewezen.’

De investering verandert niets aan de naamvoering en de managementstructuur van Ilionx. Naar verwachting is de transactie eind juni afgerond.

Egeria is een Nederlandse investeringsmaatschappij die is opgericht door investeerder Peter Visser in samenwerking met de familie Brenninkmeijer, eigenaar van het internationale winkelconcern C&A. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is opgericht in 1997.

Ilionx is een ict-dienstverlener gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-23T10:55:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.