Apple OS X Tiger vertoont mankementen

Dit artikel delen:

Apple's nieuwe 'Tiger'-besturingssysteem lijkt een succesnummer, maar door de laatste berichten lijkt er wat van de glans verloren te gaan. Het besturingssysteem kampt met netwerkproblemen en veiligheidsgaten. Macworld durft het zelfs aan om termen als 'rampzalig' te gebruiken.

Volgens Macworld is de browser Safari 2.0 standaard zo ingesteld dat een nietsvermoedende gebruiker per ongeluk een dashboard widget kan downloaden. Een widget is een stukje JavaScript dat in principe alles kan doen wat een gebruiker ook kan - inclusief het wissen van bestanden of het formatteren van de harde schijf. Een hacker kan zonder veel moeite een webpagina online zetten die automatisch een widget naar de gebruiker stuurt; met rampzalige gevolgen.

 

De tijdelijke oplossing is om Safari zo in te stellen dat het geen 'safe files' opent en widgets niet automatisch installeert. Widgets moeten met een teksteditor geïnstalleerd worden voordat ze gebruikt worden. Volgens Macworld is Apple op de hoogte van deze problemen en zal het met een oplossing komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

" inclusief het wissen van bestanden of het formatteren van de harde schijf"

Een widget kan niet zomaar alle bestanden wissen en zeker niet de harde schijf formatteren!
Het is namelijk onmogelijk om een actieve bootdrive te formatteren!


Dat van die bootdrive klopt wel. Maar het formatteren van een tweede en/of derde drive kan dus wel degelijk. En ik zal vast niet de enige zijn die meer dan 1 HD in zijn Macje heeft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-10T10:55:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.