Europese microsoft Gatekeeper Test stilgelegd

Dit artikel delen:

Bij de eerste Europese Gatekeeper Test van Microsoft, waarbij deelnemers hun kennis over beveiliging toetsen, is de applicatie bezweken. Het is nog niet zeker of de wedstrijd wordt hervat. Alle inspanningen zijn daar wel op gericht.

De Gatekeeper Test is een online quiz waarbij de deelnemers in twee weken negentien meerkeuzevragen en één afsluitende open vraag beantwoorden. Al die vragen hebben met beveiliging van computerplatformen (niet alleen Microsoft) te maken.

 

De bedoeling is dat de quiz it-professionals spelenderwijs meer bijbrengt over beveiliging. Bij elk antwoord, goed of fout, krijgt de speler een koppeling voorgeschoteld waar meer informatie over dat onderwerp is te vinden. Lol, spanning en educatie zouden hand in hand gaan.

Eric Meijer van Yacht ICT won de tweede versie, die vorig jaar is gespeeld. De belangstelling bleek dermate groot te zijn dat dit jaar is besloten tot een Europese strijd. Twintig Europese landen (waar Zuid-Afrika ook onder valt) deden mee. Ruim twintigduizend mensen hebben de handschoen opgepakt. Nieuw is voorts dat niet alleen individuen kunnen strijden om de titel Gatekeeper, met dit jaar een huldiging op Tech-Ed in juli te Amsterdam. Ook miniteams kunnen elkaar de loef afsteken. Een complicerend factor is dat de test meertalig is uitgevoerd.


Op de eerste dag van de wedstrijd, 2 mei, bleek er al van alles fout te gaan. Mensen binnen een miniteam konden zich niet registreren, antwoorden waren niet in te voeren en sommige deelnemers verdienden die eerste dag meer punten dan ze theoretisch zouden kunnen behalen.


Op de derde dag prijkte op de website de mededeling: “Helaas heeft zich een technisch probleem voorgedaan. We hebben besloten de test direct te sluiten, om te voorkomen dat enige deelnemer hier nadeel van ondervindt”.
In de Computable van 20 mei 2005 wordt dieper ingegaan op de Gatekeeper Test.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-19T13:16:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.