München combineert NetWare en Linux

Dit artikel delen:

Tegelijk met de eindelijk gestarte migratie naar Linux voor de desktop, kondigt de Duitse stad München aan dat ze wat de servers betreft NetWare achter zich laat en kiest voor Open Enterprise Server de Novell. Dat is een gemengd platform dat zowel Linux als NetWare ondersteunt.

De migratie van München van Windows naar Linux voor zo'n 14.000 desktop pc's is de voorbije twee jaar uitgebreid in het nieuws gekomen. Die migratie is eindelijk aan de gang. Het project werd Limux gedoopt en was eerst uitgesteld met als officiële reden dat er nog heel wat juridische hindernissen waren op het vlak van softwarepatenten. De andere, meer officieuze reden, waarop ook onderzoeksbureau Gartner heeft gewezen, had te maken met twijfels over de total cost of ownership van Linux op langere termijn.

Hoe dan ook is het project nu gestart. München heeft daar gebruik van gemaakt om aan te kondigen dat de stad ook zijn NetWare-servers wil updaten. Ze zullen worden vervangen door de nieuwe, gemengde versie Open Enterprise Server die zowel NetWare- als Linux-systemen ondersteunt. “De keuze voor Open Enterprise Server ligt voor de hand aangezien we hiermee onze bestaande systemen kunnen combineren met de nieuwe Linux-omgeving”, verklaart een woordvoerder van de stad München.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-20T14:24:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.