Datanetwerk Ziekenhuis Amstelland is AVG-proof

Dit artikel delen:
Arts

Het Amstelveense Ziekenhuis Amstelland heeft met hulp van systemintegrator Zetacom een verouderd datanetwerk gemigreerd naar een oplossing van Aruba HPE. Het nieuwe datanetwerk voor medewerkers, patiënten en bezoekers is voorzien van de allerlaatste netwerktechnologie en zou volledig voldoen aan de eisen van informatiebeveiliging, zoals gesteld in de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die 25 mei van kracht gaat.

Volgens Zetacom is er binnen ziekenhuizen een sterke toename van gebruikers met wifi smart devices, waarbij de diversiteit aan gebruikersgroepen met specifieke wensen en eisen een serieuze uitdaging vormt. Het ziekenhuis is door de migratie dan ook meteen voorbereid om toekomstige ontwikkelingen als IoT, asset tracking, Indoor wayfinding voor patiënten en gasten, slimme sensoren, traceren van hulpmiddelen zoals infuuspompen, bedden en rolstoelen op basis van bluetooth low energie technologie (ble) en de steeds slimmer wordende medische apparatuur, die ontsloten wordt via het draadloos netwerk, op een veilige, flexibele manier toe te passen.

Klaar voor de toekomst

‘Het ziekenhuis zet een grote stap vooruit naar de technische voorhoede van Nederlandse ziekenhuizen. Het dataverkeer is met deze nieuwe ‘snelweg’ geen belemmering meer voor de beoogde nieuwe stappen’, zegt Rick de Goeij. Volgens de sales consultant van Zetacom is het Amstelland door de migratie klaar voor de toekomst. Ook zouden gebruikers kunnen rekenen op een veilige toegang tot het datanetwerk, zonder downtime of beperkingen en kan zijn bedrijf invulling geven aan alle wensen en eisen van Ziekenhuis Amstelland, zonder toename van beheerlast voor de ict-afdeling.

Het ziekenhuis werkt al sinds 2010 met een telefonienetwerk van Zetacom, die door het winnen van een aanbesteding gericht op netwerkvervanging, meteen ook de vaste partner is als het gaat om telefonie en datanetwerk. ‘Ik ben blij dat we naast onze telefonieomgeving ook de netwerkinfrastructuur kunnen onderbrengen bij onze huidige leverancier, Zetacom. Ze hebben bewezen dat ze met de kennis en ervaring een sterke ict-leverancier zijn binnen de zorg’, aldus Herman Brom, manager infrastructuur van Ziekenhuis Amstelland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T11:47:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.