Linux-kernel voortaan automatisch getest

Dit artikel delen:

De ontwikkeling van de Linux-kernel wordt versoepeld dankzij de ingebruikname van een automatisch testsysteem. Elke nieuwe revisie van de kern van het open source-besturingssysteem ondergaat binnen vijftien minuten na het uitbrengen een reeks testen op verschillende computersystemen.

IBM-ontwikkelaar Martin Bligh liet dit weten op de mailinglist voor de Linux-kernel. De automatische testomgeving moet fouten in nieuwe tussenversies van de Linux-kernel sneller aan het licht brengen. De testresultaten worden getoond op een webpagina. Notificatie van de resultaten via e-mail, aan kernel-ontwikkelaars, is ook mogelijk.

De testopstelling omvat momenteel een AMD64-machine met vier Athlon64-processoren, een Numa-Q server met zestien en een met vier Intel-chips, een 32-bit x86 x440-server met zestien Intel-processoren met HyperThreading, een virtuele machine (systeempartitie, LPAR) op een Power5-server (met twee stuks van PowerPC-variant Power5), een LPAR op een Power4-computer en een volledige Power4-server (met respectievelijk vier en acht Power4-processoren). Alle computers zijn IBM-systemen, waarbij de Numa-Q afkomstig is van de overgenomen serverspecialist Sequent. x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-06T13:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.