MKB Fonds neemt DWE ICT over

Dit artikel delen:
autoverkoper deal samenwerking sleutel overdracht

MKB Fonds heeft ict-dienstverlener DWE ICT, met vestigingen in Eemnes en Heteren, overgenomen. Voor de Amsterdamse investeringsmaatschappij is dit al de zesde participatie van in de it-sector. De ondernemingen worden ondergebracht onder de paraplu van de ‘Futureproof Group’. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen, kennisdeling en meer continuïteit, is de gedachte erachter.

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang in DWE ICT genomen en de directie zal (ongewijzigd) gevoerd worden door Ron Groen. De ict-dienstverlener is in 2013 gevormd na een fusie tussen ExpectIT en De Wal ICT en werkt voor ondernemingen en organisaties in het midden- en kleinbedrijf, de transportsector en het onderwijs. DWE ICT opereert vanuit twee vestigingen in Eemnes en Heteren en heeft circa 55 medewerkers in dienst. De onderneming realiseert jaarlijks circa acht miljoen euro omzet.

MKB Fonds investeerde eerder in online werkplekleverancier Desktoptowork (juli 2018), Xantion (november 2017), Advisor ICT Solutions (december 2016), De Computerwacht (februari 2016) en Joheco Automatisering (maart 2013). 

Toekomstbestendig

Het samenwerkingsverband genaamd Futureproof Group telt zo'n driehonderd medewerkers. Volgens Emiel Havinga, investeringsmanager bij MKB Fonds, groeit de ict-markt nog steeds flink en ontwikkelt die zich in een zeer snel tempo. 'Het is voor ict-dienstverleners in het kleine en middelgrote segment een uitdaging om de ontwikkelingen bij te blijven houden en te investeren in de juiste producten en diensten. Door de bedrijven in groepsverband samen te laten werken kunnen zij kennis delen en zaken als inkoop, werving, opleiding en ontwikkelingen van diensten en producten gezamenlijk aanvliegen. Dat biedt een verbeterde toekomstbestendigheid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T18:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.