Nieuw jasje voor Microsofts update-diensten

Dit artikel delen:

Windows is 13 tot 14 procent goedkoper te patchen dan aartsrivaal Linux. Dat zei Microsoft-ceo Steve Ballmer tijdens de lancering van Microsoft Update, de gekoppelde update- en patch-dienst van het bedrijf uit Redmond.

De nieuwe dienst werd officieel gelanceerd op Microsofts TechEd die momenteel in Orlando plaatsvindt. Uit een studie in opdracht van Microsoft zou blijken dat Windows Server software tegen lagere kosten kan worden gepleisterd. Ballmer liet weten dat het bedrijf beveiliging nog steeds als topprioriteit ziet en dat met de nieuwe dienst nogmaals bevestigt. Om zijn woorden kracht bij te zetten liet hij slides zien waarop geclaimd wordt dat de kwetsbaarheden in Windows Server 2003 (30) in aantal ver liggen onder die van Linux-distributies SuSE (164) en Ret Hat (191).

De opvolger van Windows Update werd in februari al door Bill Gates aangekondigd en is de afgelopen weken uitvoerig getest. Hij omvat update-software voor verschillende Microsoft-applicaties als Windows, Office, Exchange en SQL Server. Nadeel van de nieuwe update-dienst is dat hij slechts beschikbaar is voor gebruikers van Windows 2000, XP en Windows Server 2003. Ballmer drukte zijn toehoorders op het hart dat de voorgangers van Microsoft Update (Windows Update en Office Update), tot ‘het einde der tijden’ beschikbaar zullen blijven voor gebruikers die nog niet zijn overgestapt op recentere versies.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De nieuwe dienst werd officieel gelanceerd op Microsofts TechEd die momenteel in Orlando plaatsvindt. Uit een studie die Microsoft liet doen, kwam dat Windows Server software met minder kosten kan worden gepleisterd. Ballmer liet weten dat het bedrijf beveiliging nog steeds als topprioriteit ziet en dat met de nieuwe dienst nogmaals bevestigd. Om zijn woorden kracht bij te zetten liet hij slides zien waarop geclaimd werd dat de kwetsbaarheden in Windows Server 2003 (30) ver onder de aantallen ligeen van Linux-distributies SuSE (164) en Ret Hat (191).

De opvolger van Windows Update werd in februari al door Bill Gates aangekondigd en is de afgelopen weken uitvoerig getest. Het omvat update-software voor meerdere Microsoft-applicaties, inclusief Windows, Office, Exchange en SQL Server. Enige nadeel van de nieuwe update-dienst is dat het slechts beschikbaar is voor gebruikers van Windows 2000, XP en Windows Server 2003. Ballmer drukte zijn toehoorders op het hart dat de voorgangers van Microsoft Update, Windows Update en Office Update, tot in het einde der tijden beschikbaar zal blijven voor gebruikers die nog niet over zijn op nieuwere versies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk idee? Microsoft steekt weer de loftrompet over zichzelf, maar als je surft met firefox (of Opera of netscape oid) kun je het vergeten, dan krijg je geen update, het is dus eigenlijk een downdate! Het is jammer dat je zo moeilijk om die lui heen kunt, want ze zijn echt vervelend.

Vreemd dat de windows update servers draaien op het linux platform....

Neenee, ing treffers. Dat is een misvatting die Computable al eerder heeft uitgelegd: Linux draait op load-balancing/verkeersregelings/cachingservers van netwerkbedrijven als Akamai.
http://www.computable.nl/nieuws.htm?id=245265

Windows heeft maar 30 zwakke plekken? Whoehahahaa. Nog even en het heeft helemaal geen zwakke plekken :-D Straks komt microsoft zeker ook nog met een rapport dat Windows minder harddisk ruimte gebruikt en minder geheugen gebruikt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-08T10:06:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.