Cordys slaat winkelketen Etam aan de haak

Dit artikel delen:

Cordys is door de Etam Group, bekend van de damesmode-winkels, uitverkoren om diens bedrijfsprocessen en organisatie te stroomlijnen. Etam gebruikt daarvoor de software van Cordys, opgezet door de Nederlandse erp-pionier Jan Baan. De waarde van de overeenkomst is niet bekendgemaakt.

De softwareproducent heeft bij de winkelketen al een proefproject gedraaid. Daarbij werden bestaande applicaties geïntegreerd en juist niet vervangen door een enkel erp-systeem . Deze aanpak bleek drie voordelen op te leveren: de huidige bedrijfsprocessen werden geoptimaliseerd, de verwachte besparingen aan ict-onderhoudskosten werden gerealiseerd en nieuwe functionaliteit wordt sneller ingezet.

Etam spreekt op basis van de proef van een dertig procent lagere tco (total cost of ownership) voor de ict-omgeving. Het bedrijf telt tien bedrijfskritische applicaties en zestien minder kritieke bedrijfsbrede applicaties, zegt cio Guus Brinkel. Die variëren van winkelautomatisering, logistiek en voorraadbeheer tot personeelszaken en vastgoedbeheer. “Wij waren vooral geïnteresseerd in het verlagen van de onderhoudskosten, naast het verbeteren van onze time to market met nieuwe it-projecten”, aldus Brinkel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Cordys maakt een ESB - enterprise service bus - dat is heel wat anders dan ERP.

yep, schaamte, schuldbekentenis, enz.
is nu aangepast

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-13T15:47:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.