Novell mag antitrustzaak tegen Microsoft doorzetten

De Amerikaanse federale rechter geeft Novell toestemming twee van diens antitrustclaims tegen Microsoft door te zetten. Het gaat om vermeend monopoliemisbruik door de Windows- en Office-leverancier tegen Novells toenmalige tekstverwerker WordPerfect.

Vier andere claims zijn echter afgewezen. Deze draaien om algemene beschuldigingen van marktdominering op het gebied van kantoorapplicaties, zoals tekstverwerkers en spreadsheets. Novell heeft daar te lang mee gewacht, oordeelt rechter Frederick Motz.

 

De twee goedgekeurde claims betreffen misbruik van Windows' marktdominantie en de - daaruit voortkomende - hechte banden met pc-leveranciers. Novell stelt dat Microsoft daarmee WordPerfect op illegale wijze de pas afsneed.

 

Novell kwam met zijn antitrustclaims op de proppen naar aanleiding van interne Microsoft-documenten die zijn geopenbaard in het kader van de antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De oud-WordPerfect-eigenaar, die het pakket bezat van 1994 tot 1996, had ook claims in petto over besturingssysteem Netware versus Windows, maar heeft die net voor het aanhangig maken geschikt. Microsoft betaalde daar 536 miljoen dollar voor.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-14T11:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.