Pink Elephant met Cherwell Software aan de slag in NL

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Pink Elephant EMEA, het moederbedrijf van Pink Elephant Nederland, is een strategisch partnership aangegaan met Cherwell Software, een Amerikaanse aanbieder van service management tooling. In Nederland is de combinatie inmiddels aan de slag bij een aantal klanten, waaronder zorgverzekeraar VGZ, om hen te helpen met het automatiseren van bedrijfsprocessen op het vlak van it, personeelszaken en facilitaire diensten.

Cherwell bracht in 2007 zijn eerste versie van zijn service management software op de markt voor het automatiseren van routinetaken en het verbeteren van responsetijden bij in eerste instantie it-afdelingen. 

Pink Elephant EMEA heeft vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Het partnership tussen Cherwell en Pink EMEA is een uitbreiding van de samenwerking tussen Cherwell en Pink Elephant Zuid-Afrika in de afgelopen vijf jaar. De ervaring in Zuid-Afrika wordt ingezet om klanten in Nederland te ondersteunen met het automatiseren van workflows die door Pink Nederland in kaart zijn gebracht.

De combinatie is al actief bij meerdere klanten. Zo worden voor zorgverzekeraar VGZ de it-servicemanagement-processen op het Cherwell-platform gebouwd. 

Alternatief

Volgens Pink Elephant is Cherwell in Nederland nog beperkt bekend maar vormt het een aantrekkelijk alternatief voor de huidige leveranciers van service management software. Bijzonder aan de software is dat het niet alleen een ITSM-tool is, maar dat het platform ook andere bedrijfsprocessen als personeelszaken en facilitair management ondersteunt.

Verder vindt Pink Elephant het opvallend dat er zonder kennis van code en scripting, processen kunnen worden gecreëerd op het platform. Het is uitbreidbaar met apps en koppelingen met bijvoorbeeld Microsoft Azure en Bomgar. Financieel is Cherwell aantrekkelijk door het gratis selfservice portaal voor eindgebruikers en het werken met zogenaamde 'concurrent licenties'. Dit is niet altijd zo bij andere service management tools en zorgt vaak voor flinke besparingen, aldus de it-dienstverlener uit Naarden in een persverklaring.

UPDATE (6/6/19): Overigens is Pink Elephant niet het enige it-bedrijf dat met Cherwell Software werkt. Zo is Forward IT uit Doorn al sinds 2009 geautoriseerd partner van Cherwell Software in de Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.