Pc-leveranciers lopen niet warm voor 'EC-Windows'

Pc-leveranciers zien niet veel in Windows XP N, de Media Player-loze uitvoering die Microsoft van de Europese Commissie moet uitbrengen. Onder meer Dell, HP, Fujitsu-Siemens en Lenovo zouden die Windows-uitvoeringen niet willen voeren.

De pc-producenten verklaren geen vraag voor dit product te zien. De Windows XP-uitvoering - zowel Home als Professional - zonder Microsofts eigen Media Player kost overigens net zoveel als de uitvoering mét. Dit kan het gebrek aan belangstelling verklaren. De EC heeft Microsoft verboden meer te rekenen voor de 'medialoze' uitvoering, om de kosten van de aanpassing te verhalen, maar heeft geen gebod voor een lagere prijs afgevaardigd.

 

Woordvoerders van de pc-leveranciers stellen dat consumenten het afspelen van mediabestanden als standaard zien en dat zij software daarvoor dus als standaard verwachten. De gedachte van de EC was juist dat consumenten zo meer keuze krijgen. Die keuze zou gefaciliteerd kunnen worden via de pc-leveranciers die zich kunnen onderscheiden door mediaprogrammatuur van anderen te leveren. De harde concurrentie in de pc-markt hindert dit soort extra - relatief dure - activiteiten echter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-16T14:07:00.000Z Jasper Bakker