BitTorrent-bedenker maakt gehakt van Avalanche

Dit artikel delen:

Microsofts Avalanche is 'vapourware' en het epistel erover is 'complete troep', schrijft BitTorrent-bedenker Bram Cohen in zijn weblog.

‘Het is niet eens een product dat je kunt gebruiken of testen, het is een zooitje voorgestelde algoritmes. Er ontvouwt zich ook geen netwerkprotocol. De experimenten die zij hebben gedaan zijn simulaties’, aldus Cohen. Volgens hem begrijpt Microsoft de manier waarop BitTorrent werkt niet. In zijn weblog maakt hij korte metten met de plannen van Microsoft.

Ook John Dvorak, columnist bij PC Magazine, is niet gecharmeerd van de plannen van de softwarereus. Volgens hem was begin dit jaar het BitTorrent-protocol het op één na meestgebruikte op Internet, voorafgegaan door basisprotocol tcp/ip. ‘Het enige probleem is dat het niet onder de controle van een groot bedrijf valt en Microsoft, slapend achter het stuur, heeft het te lang aangekeken en niets gedaan. Ik denk dat Microsoft nu vuil spel speelt om het protocol in diskrediet te brengen. Er is geen andere verklaring voor de recente reeks toevallige verhalen en gebeurtenissen’, schrijft Dvorak. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Volgens hem was begin dit jaar het BitTorrent-protocol het meest dominante op internet, gevolgd door tcp/ip."

is niet helemaal juist vertaald uit:

"by early 2005 it was perhaps the dominant protocol on the Net, second only to TCP/IP itself."

Als het al zo is, dan toch op de 2e plaats.

Ik weet dat jullie het ook overgenomen hebben uit het originele artikel, maar dit:
"Volgens hem was begin dit jaar het BitTorrent-protocol het meest dominante op internet, gevolgd door tcp/ip." is echt kolder. Aangezien BitTorrent gebruik maakt van TCP/IP kunnen ze nooit op deze manier met elkaar vergeleken worden. Het zou vergelijkbaar zijn met
"Volgens hem was begin dit jaar het auto-vervoer het meest voorkomende vervoer in Nederland, gevolgd door vervoer over de weg"

ai, inderdaad, foute weergave van zaken
is nu herstelt

Tja Tim,
Het is research.. dan mag je verwachten dat het theorie bevat, en simulaties. Zo heeft Microsoft nog wel meer projects lopen, die inderdaad soms wat rammelig zijn, soms gewoon leuk en soms waardevol lijken. Voor een complete lijst: http://www.research.microsoft.com/research/projects/
Bij mijn weten heeft MS aan avalanche geen officiele presentatie aan gewijd, en ook niet gezegd dat ze bittorrent willen aanvallen. Dit zijn allemaal interpretaties van niet geheel onafhankelijke nieuwsbronnen, lijkt me..
Als Google (de nieuw opkomende monopolist van internet) iets onderzoekt is het leuk en cool. Als Microsoft het doet is het per definitie verkeerd en bedreigend? Be cool!

Jongens, jongens...
In het artikel dhr. Dvorak staat niet dat BitTorrent het grootste protocol is:
"by early 2005 it was perhaps the dominant protocol on the Net, second only to TCP/IP itself"
Er staat dus 'misschien' het grootste en tweede na TCP/IP.
Goed lezen dus... De laatste tijd kruipen er wel meer slordigheden in de verslaglegging bij Computable is mij op gevallen. Dit schept een scheef beeld van de realiteit en past niet bij een website voor en door professionals.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-21T16:32:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.