Sun neemt afstand tot Linux-desktop JDS

Dit artikel delen:

Sun Microsystems trekt zich terug van zijn taakspecifieke Linux-desktop, beter bekend onder de naam van het daarop draaiende Java Desktop System. Het schuift nu zijn Unix-variant Solaris en de SunRay thin clients naar voren.

Software-topman John Loiacono deelt mee dat Sun zijn aandacht verschuift van JDS voor Linux naar JDS voor Solaris. Het mikt daarmee vooral op software-ontwikkelaars. Dit zei de vice-president op de Java ONE-conferentie in San Francisco. Suns Linux-systeem gebruikt de Linux-distributie van Suse, die echter is overgenomen door Novell. Eerder zei topman Jonathan Schwarz, later Sun-president, nog dat het bedrijf hiermee de grote markt aan verouderde desktop-pc’s ging veroveren.

Sun sloeg zich eerder nog op de borst met de grote verkopen voor zijn op Linux gebaseerde desktopoplossing. Daaronder bevinden zich tweehonderd miljoen licenties aan de China Standard Software Company (CSSC) in 2003 en vijfduizend licenties aan de Britse gezondheidsdienst (NHS) in 2004. Saillant detail is dat de CSSC in april dit jaar een overeenkomst sloot met Novell voor de ondersteuning en bevordering van Linux in de Chinese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-30T13:18:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.