Sun overweegt Windows-servers te verkopen

Dit artikel delen:

Sun Microsystems overweegt om in de toekomst servers te verkopen mét Windows. Nu levert het wel x86-machines, maar laat het eventuele installatie van Windows over aan partners.

Sun heeft nog geen definitieve plannen om een overeenkomst voor Windows-levering te sluiten met Microsoft. De serverproducent geeft aan wel bereid te zijn hierover na te denken indien klanten en verkopers het een goed idee vinden.

 

Dit is een omslag voor Sun; die koesterde eerder een ander standpunt wat betreft het gebruik van Microsofts besturingssysteem. Sun heeft Windows al wel gecertificeerd voor gebruik op zijn servers met AMD's x86-processoren, maar het bedrijf verkoopt Windows nog niet direct aan klanten. Sun acht dat - op dit moment - niet nodig. Het ziet klanten natuurlijk liever zijn eigen besturingssysteem Solaris kopen. Fervente Windows-gebruikers worden naar partners als GE Access verwezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Sun

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-05T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.