SCO mag klacht tegen IBM niet uitbreiden

De Amerikaanse rechter heeft het verzoek van SCO afgewezen om nog meer klachten toe te voegen aan zijn rechtszaak tegen IBM. SCO meende dat IBM de code uit Unix System V release 4 heeft gebruikt in diens Unix-variant AIX, die draait op diens Power-processoren.

De magistraat oordeelde dat SCO voldoende tijd heeft gehad voor het afronden van de aanklacht. Volgens rechter Dale Kimball leidt het toevoegen van nieuwe elementen aan de zaak alleen maar tot uitstel en maakt het de zaak nog gecompliceerder.

IBM en SCO moeten hun bewijzen op 28 oktober van dit jaar indienen, met een uitloop tot 22 december voor reacties en aanvullingen. De feitenvinding eindigt 27 januari 2006. De rechter zal dan besluiten of de bewijzen van SCO tegen IBM goed genoeg zijn voor een rechtszaak. Indien dat zo is, kan de de zaak op 25 februari 2007 beginnen.


SCO spande in maart 2003 een rechtszaak aan tegen IBM. Volgens SCO zou IBM zonder toestemming code, waarop SCO claimt de rechten te bezitten, hebben gepubliceerd in open source-vorm - specifiek: in Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T12:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.