Microsoft brengt béta beheermiddel voor publieke pc's

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een béta uitgebracht van een beheerhulpmiddel voor publieke pc's. De Shared Computer Toolkit maakt het mogelijk de pc te beschermen tegen of herstellen van veranderingen in de basisinstellingen, zónder beheerserversoftware als Active Directory.

De software draait op Windows XP en is te downloaden van de Microsoft-site. Dit gebeurt via het nu nog te negeren validatieprogramma Genuine Advantage dat illegaal Windows-gebruik moet ontmoedigen. Het hulpmiddel is bedoeld voor pc's die in publiek, wisselend gebruik zijn, zoals in bibliotheken en onderwijsinstellingen.

 

De bescherming omvat onder meer de mogelijkheid veranderingen aan de systeempartitie op te vangen en op te slaan in een tijdelijke, 'nep'-systeempartitie. Dit moet spyware, virussen en andere kwaadaardige software om de tuin leiden. Daarnaast kan het hulpmiddel ook privacy beschermen, doordat - al dan niet tijdelijke (cache) - gegevens van andere gebruikers niet meer toegankelijk zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom dit nu nieuws is?? Alleen omdat het van microsoft is? Een pakket als dit bestaat al enige tijd van Altiris: http://www.altiris.com/products/protect/.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T15:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.