NTNT keert terug op Nederlandse ict-markt

Dit artikel delen:
Terugkeer

Na ruim twaalf jaar keert NTNT terug als naam op de Nederlandse ict-markt. De dochtermaatschappij van Groupe Open in Nederland is namelijk via een management buy-out verzelfstandigd. Daarbij hebben de nieuwe eigenaren er voor gekozen om onder de naam NTNT verder te gaan. NTNT was, voordat het bij het Franse Groupe Open terechtkwam, een bekend Microsoft-detacheringshuis.

NTNT werd in 1997 opgericht en groeide in enkele jaren uit tot een van de grootste Microsoft-partners in Nederland. Na enkele overnames en samenvoegingen kwam het bedrijf in 2008 in handen van Sylis, onderdeel van de Franse ict-dienstverlener Groupe Open en een paar jaar later omgedoopt tot Groupe Open.

Het Franse ict-bedrijf besloot een paar jaar geleden tot een koerswijziging waarbij de buitenlandse vestigingen weer werden afgestoten. Zo werd de Belgische tak eind 2017 verkocht aan NSI. Ook de Nederlandse dochteronderneming stond te koop. Er waren meerdere gegadigden maar uiteindelijk konden landendirecteur Dirk-Jan Padmos en Ariëla de Jong, directeur personeelszaken, via een management buy-out het bedrijf in Capelle aan den IJssel overnemen.

Bekende naam

Daarbij is gekozen om als NTNT (voorheen New Technology Network Team) verder te gaan. 'Het is een sterk merk. Veel mensen kennen het bedrijf nog uit de periode dat het een grote Microsoft-partner was', zegt De Jong. Het 'nieuwe' NTNT heeft als ambities om door te groeien in managed services en nieuw personeel te werven, al ligt dat in het verlengde van de plannen van toen het bedrijf nog Groupe Open Nederland heette. 'Wij zijn natuurlijk al een tijdlang actief op de markt. Activiteiten zullen door de management buy-out en de naamswijziging ook weer niet extreem veranderen.'

Er werken bijna zestig man bij NTNT. Het bedrijf biedt ict-diensten voor het midden- en kleinbedrijf. Een sector waar het van oudsher sterk is, is de zorg. Maar dit jaar won het bijvoorbeeld ook een aanbesteding bij de DCMR Milieudienst Rijnmond voor de bemensing van een ict-servicdesk.

Per 1 januari verhuist NTNT naar een nieuw onderkomen naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. 'Deze hippe, dynamische omgeving past goed bij de nieuwe start; het kantoor in Capelle oogde toch wat oubollig', aldus De Jong. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-17T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.