Debian Linux vormt basis nieuwe bedrijfsdistributie

Dit artikel delen:

De 'pure' open source distributie Debian Linux dient als basis voor een nieuwe enterprise-uitvoering, die opvallend genoeg wordt gemaakt door Linux-distributeurs Progeny, Mandriva en Turbolinux. Die drie willen het zo opnemen tegen Red Hat en Novell (Suse).

De nieuwe Linux-distributie voor bedrijfsgebruik op servers gebruikt Debian 3.1 (Sarge). Het zou voor software-installatie zowel het DEB-formaat (van Debian-packages) als RPM (Red Hat Package Management) ondersteunen. Dit moet compatibiliteit tussen de drie Linux-leveranciers - en met andere distributies - garanderen.

 

Dit initiatief doet in opzet denken aan het in wezen ter ziele gegane United Linux-samenwerkingsverband. Daarbij sloegen Suse, Turbolinux, Connectiva en Caldera (SCO) de handen ineen om een gezamenlijke, compatibele enterprise-distributie te maken, leveren en ondersteunen. Die samenwerking is min of meer uiteengevallen toen Caldera, weer opererend onder de oude naam van Unix-leverancier SCO, een kruistocht tegen IBM en Linux begon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-11T10:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.