Tiin Capital investeert in Awen Collective

Dit artikel delen:
Euro

Dutch Security TechFund, een fonds van Tiin Capital, investeert samen met Britse investeerders in Awen Collective. Dit bedrijf uit Wales maakt het mogelijk kwetsbaarheden in hun operationele technologie (ot) op te sporen.

Tot de klantenkring behoren bedrijven in de traditionele kritische infrastructuur zoals energie, water, spoorwegen en luchtvaart. Ook industriële bedrijven, defensie en 'smart cities' worden beveiligd tegen cyberaanvallen. Awen Collective is van plan dit jaar een Europees hoofdkantoor in Nederland te openen. De andere investeerders zijn SFC Capital en de 'angel investors' Paul Dennis en Paul Rix.

Met de investering kan het bedrijf haar expansie versnellen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de rest van de EU. Voor Dutch Security TechFund is dit de eerste investering in een Brits bedrijf. Michael Lucassen, managing partner Tiin Capital, heeft hoge verwachtingen van de ot-securitymarkt, zeker nu de vitale infrastructuur vaak doelwit is van aanvallen.

Eind vorige maand maakte Tiin een investering bekend in SonicBee, een bedrijf uit Warnsveld dat de toegang tot bedrijfs- en persoonsgevoelige data beveiligt en zich beweegt op het gebied van identity & access management (iam).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-09T11:45:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.