Oneteam ontvangt kapitaal voor buitenlandse expansie

Dit artikel delen:

De Rotterdamse scale-up Oneteam heeft ruim een miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald. Het platform voor interne communicatie kan hierdoor uitbreiden naar het buitenland. Vanuit Nederland wordt een EU-team aangestuurd dat zich richt op het VK, België, Duitsland en Scandinavië. Volgend jaar volgen de VS.

Oneteam richt zich op medewerkers die niet op kantoor maar bijvoorbeeld in een supermarkt of bij een fastfoodketen werken. Het platform biedt behalve communicatie ook modules voor on-boarding, e-learning en tevredenheidsonderzoeken. Dankzij verschillende integraties kunnen medewerkers ook hun rooster bekijken.

Oprichter Ruben Wieman, die zelf bij een supermarkt en restaurantketen werkte, zag hoe inefficiënt bedrijven hun medewerkers proberen te bereiken, trainen en te betrekken. ‘Er was een intranet, nieuwsbrief, prikbord en veel WhatsApp-groepen, trainingsboekjes en ouderwetse e-learningsystemen. Ik geloofde dat bedrijven voor deze ‘mobiele’ medewerkers één app moesten creëren waarin dit allemaal samenkomt.’ 
Volgens Wieman lijkt Oneteam qua breedte een beetje op het Chinese WeChat. Die app biedt anders dan bijvoorbeeld WhatsApp veel meer dan alleen communicatie. Ook vergeleken met Yammer en Facebook Workplace is Oneteam ruimer van opzet.

Pizza

Oneteam claimt vele tienduizenden gebruikers. Daaronder bevinden zich medewerkers van H&M, Albert Heijn en Domino’s Pizza. Het platform zorgt er voor dat deze bedrijven beter medewerkers kunnen binden en daarmee personeelstekort tegen kunnen gaan.

De (nieuwe) investeerders zijn oprichters van succesvolle Nederlandse tech bedrijven. Genoemd worden Adriaan Mol (Mollie), Max Klijnstra en Milan Daniels (Otrium), Perry Oostdam en Pawel Smocyzk (Recruitee), Barend Raaff en Matthijs Metzemaekers (Harver), Wouter Goedhart en Tycho van Paassen (VonQ), Roel Jansen (Usabilla) en Kees de Jong (NLGroeit).

Het gaat om een derde investeringsronde (seed capital) nadat eerder investeringen van het type ‘early stage’ en ‘pre seed’ waren binnengehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T09:56:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.