True keert terug tot kern: managed hosting

Dit artikel delen:

True heeft zijn strategie herijkt en legt zich weer toe op datgene waarmee het groot is geworden: managed hosting. De werkplekdienstverlening is afgestoten en ondergebracht bij zusterbedrijf Pink Elephant.

Ict-websites

Het Amsterdamse True is hoster van onder meer ict-websites als Computable, Channelweb en Tweakers.

True heeft jarenlang diensten voor managed hosting en managed werkplekken gecombineerd. In de praktijk bleek dat het twee verschillende marktproposities zijn met andere manieren van denken en werken. ‘Eind 2020 heeft onze moedermaatschappij Broad Horizon werkplekbeheerder Pink Elephant overgenomen. Vanuit strategisch oogpunt hebben we daarom besloten om onze werkplekdienstverlening onder te brengen bij Pink Elephant’, laat algemeen directeur Marilou van Doorn in een blog weten.

Het bedrijf uit Amsterdam is teruggekeerd naar de kern: managed hosting voor websites, webshops en (web)applicaties. Behalve de splitsing is er bij True in 2021 een nieuw managementteam ingericht. Naast Van Doorn zijn dat Gawin Dapper (directeur technologie) en Marjolein Rietveld (operationeel directeur). Ook is er met Daniël de Groot een commercieel directeur aan boord.

Cloud en Kubernetes

True heeft van oudsher een sterke band met Linux en opensource maar de laatste jaren is er ook geïnvesteerd in diensten rondom Microsoft Azure. ‘We hebben er in de strategie nu voor gekozen om op het gebied van de publieke cloud ons volledig te focussen op Azure en onze expertise verder uit te bouwen. Onze kennis van zowel opensource- en cloud-native-technieken als onze Azure-ervaring heeft geleid tot onze benoeming door Microsoft als ‘Azure Specialist for ISVs’, stelt Van Doorn. 

Daarnaast zet True in op de vraagstukken rond de hybride cloud met extra aandacht voor beveiliging, Kubernetes (containertechnologie) en web performance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-05T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.