PQR wint ict-aanbesteding gemeente Delft

Dit artikel delen:
Partners handen boks

Ict-dienstverlener PQR heeft een Europese aanbesteding van de gemeente Delft binnengehaald. Het bedrijf gaat de gemeente helpen bij de implementatie van een op Nutanix-technologie gebaseerd hci-platform (hyperconverged infrastructure). De opdracht heeft een looptijd van vijf jaar. De contractwaarde wil het bedrijf niet delen.

Hyperconverged infrastructuur (hci) is een softwaregedefinieerde ict-infrastructuur die alle elementen van conventionele hardwaregedefinieerde systemen virtualiseert. Het gaat bijvoorbeeld om gevirtualiseerde rekenkracht (computing), softwaregedefinieerde opslag en gevirtualiseerde netwerken.

Het hci-platform moet een ‘stabiele onderlaag’ bieden voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. In Delft zijn de infrastructuur-, platform- en softwarediensten ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden van ambtenaren de laatste jaren flink gegroeid. Om meer grip te krijgen op die ‘as a service-omgevingen’ heeft de gemeente besloten om haar infrastructuur te moderniseren en ‘wendbaarder’ te maken.

PQR wordt ook strategisch partner voor advies over de ict-ontwikkelingen binnen de gemeente.

Systeemeisen

De gemeente Delft stelde als eisen aan het platform dat het vanuit één omgeving schaalbaar moet zijn en geïntegreerd kan worden in de bestaande infrastructuur. Ook stonden een self service-portal voor het kunnen uitrollen van virtuele machines en applicaties en ondersteuning van de grootste aanbieders van publieke clouddiensten op het lijstje met eisen.

Er deden in totaal vier partijen een gooi naar de opdracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-10T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.