Megadeal op msp-markt: Kaseya lijft Datto in

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Het van oorsprong Ierse Kaseya, aanbieder van it-systeembeheeroplossingen voor managed service providers (msp's) en middelgrote en kleine bedrijven, slaat een grote slag met het binnenhalen van concurrent Datto. Dit Amerikaanse bedrijf levert it-oplossingen aan msp's. Kaseya legt zo'n 6,2 miljard dollar op tafel voor Datto.

De overnamesom wordt bijeengebracht door met name de investeringsmaatschappij Insight Partners, met bijdragen van TPG, Temasek, Sixth Street en een paar onbekende investeerders. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2022 afgerond, na goedkeuring van de diverse toezichthouders. Datto zal daarna van de New York Stock Exchange worden gehaald.

Datto was sinds 2017 in handen van investeringsfonds Vista Equity Partners. Die voegde het bedrijf samen met het in 2014 overgenomen Autotask. In 2010 ging het fusiebedrijf als Datto naar de beurs. Het bedrijf is met zijn portfolio toegesneden op het middelgrote en kleine bedrijven en levert zijn producten uit via een groot internationaal partnerkanaal met msp's. Eerder dit jaar kocht Datto nog het Texaanse Infocyte, dat bedreigingen detecteert en hierop reageert, en Bitdam. Die Israëlische branchegenoot beveiligt samenwerkingstools, zoals Microsoft 365 en Google Workspace, tegen ransomware, malware en phishing.

Ransomware-aanval

Voor Kaseya betekent de overname van Datto een aanzienlijk versterking van zijn positie op de markt voor midden- en kleinbedrijven. Daarbij haalt het ook extra beveiligingsoplossingen in huis. Het imago van Kaseya kreeg in juli 2021 een forse knauw nadat bleek dat een wereldwijde ransomware-aanval, uitgevoerd door Russische hackers, plaatsvond door een zwakte in zijn beheersoftware. Die was in gebruik bij talloze msp's waardoor de Russische Revil-criminelen ook in de netwerken van hun klanten konden doordringen.

Naderhand werd tevens duidelijk dat de hoogste leiding van Kaseya al langer op de hoogte was van de ernstige tekortkomingen in zijn software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-12T12:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.