Nieuwe Windows-naam ligt onder vuur

Het Amerikaanse bedrijf Vista overweegt een aanklacht tegen Microsoft in te dienen. Het bedrijf is het niet eens met Microsofts keuze om de volgende Windows-versie Vista te noemen.

Het bedrijf Vista is gespecialeerd in zakelijke software. De onderneming is, net als Microsoft, gevestigd in Redmond (Washington, VS). “Het leidt tot meer verwarring rond een toch al verwarrend product”, zegt John Wall, eigenaar van Vista. Microsoft betwijfelt dit: “We gebruiken Vista alleen in combinatie met Windows”, aldus een woordvoerder.

In 1999 heeft het bedrijf een handelsmerk op de naam Vista geregistreerd. Microsoft heeft de combinatie Windows Vista als handelsmerk laten vastleggen.

Vista is de naam voor de nieuwe versie van Windows, die in de herfst van 2006 op de markt moet komen. Tot nu toe werd de versie aangeduid met de codenaam Longhorn. Omdat Longhorn een vertraging van zeker een jaar heeft opgelopen, spraken ontwikkelaars al van long haul (op de lange termijn).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het verbaast mij dat dit mag. Het lijkt mij dat Microsoft op de naam Windows al een handelsmerk heeft, en dan zou Vista dus enkel een typeaanduiding van Windows zijn. Het is dus raar dat ze dan 'Windows Vista' kunnen registreren. Ze zouden dan dus bijvoorbeeld ook 'Windows Cola' oid kunnen registreren, dat slaat toch ook nergens op? Zou dit in Nederland ook kunnen, of is dit enkel gekke Amerikaanse wetgeving?

Mvgr,

Marno

De naam Vista vind ik sowieso al niet echt geweldig in het NL lijkt het al gauw op Vies.... Een echt misser XP als in experience was een vele beter keuze... en jaar aanduidingen ben ik ook niet zo voor....

Hier mogen ze nog even over na gaan denken

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T12:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.