Mac OS X wint terrein in bedrijfsleven

Dit artikel delen:

Apple's besturingssyteem Mac OS X wordt steeds meer gebruikt in het bedrijfsleven. Dat zegt het Amerikaanse onderzoeksbureau Jupiter Research.

Uit het onderzoek blijkt dat 17 procent van de bedrijven met meer dan 250 werknemers Mac OS X, gebaseerd op Unix-variant FreeBSD, gebruikt. Van de bedrijven met meer dan 10.000 werknemers gebruikt 21 procent het besturingssysteem.

Ook doet Mac OS X Server het goed bij bedrijven. Negen procent van de bedrijven met meer dan 250 werknemers gebruikt die servervariant. Van de bedrijven met meer dan 10.000 werknemers gebruikt 14 procent Mac OS X.


Jupiter Research heeft geen cijfers van vorig jaar beschikbaar. Toch zei onderzoeker en schrijver van het rapport Joe Wilcox dat de cijfers opmerkelijk waren voor Apple. “De toename van het gebruik van Mac OS X zorgt voor een daling in het gebruik van de traditionele Unix-installaties”, aldus Wilcox. “Het gebruik van Mac OS X heeft ook enige invloed op het aandeel van Windows.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een duidelijke ontwikkeling die voortkomt uit de volwassenheid van het operating system die het nu enige tijd heeft. OS X heeft zich eindelijk zover ontwikkeld dat mede door Linux marktaandeel het voor bedrijfssoftware een eitje wordt om de toepassingen te poorten naar Unix FreeBSD. In mijn optiek is dit een gezonde ontwikkeling voor een concurrentie die Microsoft aan het denken moet zetten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T14:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.