3Com betaalt voor beveiligingsfouten

Dit artikel delen:

3Com-dochter TippingPoint looft geld uit voor het ontdekken van een lek in software. De Amerikaanse beveiligingsfirma belooft deze informatie door te geven aan de softwaremaker in kwestie.

Het bedrag dat TippingPoint aan ontdekkers betaalt, is afhankelijk van de ernst van het lek. TippingPoint zal de eigen beveiligingssoftware updaten om achterliggende systemen te beschermen tegen misbruik van het net ontdekte lek te voorkomen. Dat gebeurt dan voordat een patch voor de software zelf is uitgebracht. Na enige tijd zullen ook andere aanbieders van beveiligingssystemen worden ingelicht over de fout.

“Wij willen individueel beveiligingsonderzoek aanmoedigen en belonen en zo ook de gebruikers van 3Com-software de beste beveiliging geven ter wereld”, zegt hoofdonderzoeker David Endler van TippingPoint.

Bedrijven loven wel vaker een beloning uit aan ontdekkers van lekken in hun software, maar zelden voor gaten in de software van anderen. Fouten in software kunnen gemeld worden op de website van TippingPoint. Het bedrijf benadrukt wel dat ze alleen wil samenwerken met respectabele onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-26T09:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.