Ook bèta 1 van Longhorn Server maakt debuut

Dit artikel delen:

Microsoft heeft deze week niet alleen bèta-uitvoeringen van Internet Explorer 7 en de volgende Windows-generatie (codenaam Longhorn) uitgebracht. Tegelijk met die bèta's verschijnt nu ook de eerste proefuitvoering van Longhorn Server.

De desktopuitvoering van de volgende Windows-versie, nu net Windows Vista gedoopt, moet eind volgend jaar gereed zijn. De servertegenhanger, vooralsnog niet van een officiële naam voorzien, komt pas in 2007 op de markt. De meest waarschijnlijke naam is dan ook Windows Server 2007.

 

Aanvankelijk zou er geen Longhorn Server verschijnen, maar het gat naar de eerst geplande volgende server (codenaam Blackcomb) werd toch te groot geacht.

 

De nu verschenen bèta van het toekomstige serverbesturingssysteem is niet publiekelijk beschikbaar, maar alleen bestemd voor software-ontwikkelaars en techneuten die willen experimenteren. Net zoals de bèta van Windows Vista is de software nog niet compleet wat functionaliteit betreft. De onderliggende basislagen zouden al wel gereed zijn in de nu uitgebrachte bèta's.

 

Microsoft belooft voor Longhorn Server onder meer een nieuw systeem voor het vastleggen (loggen) van gebeurtenissen (events), een uitrolsysteem op basis van systeemimages, een nieuwe versie van webserver IIS (Internet Information Server) en een nieuwe versie van multi-usersoftware Terminal Services. Daarnaast krijgt Longhorn Server het nieuwe Network Access Protection (NAP), dat eerst bedoeld was voor Release 2 (R2) van het huidige Windows Server 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T10:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.