Microsoft wil duurdere Windows- en Office-varianten

Dit artikel delen:

Microsoft is van plan nieuwe en duurdere versies van Windows en Office op de markt te brengen. Dit zijn zowel edities voor zware desktops als versies met nieuwe mogelijkheden voor servers.

Volgens Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft de bestaande Professioanl-uitvoering van Windows XP miljarden dollars extra winst opgeleverd. Microsoft heeft daarom plannen om een bedrijfsversie (Enterprise) van het aankomende besturingssysteem Windows Vista (voorheen codenaam Longhorn) te maken.

Ook voor Office 12 wil Microsoft een zwaardere - en duurdere - Office Premium en een Office Server op de markt brengen. Vice-president Jeff Raikes herhaalde enkele keren dat Microsoft van plan is om verschillende servergebaseerde producten uit te brengen.

Deze plannen zijn onderdeel van Microsofts strategie om zijn productportolio diverser te maken en daarmee de inkomsten te spreiden. De softwareproducent richt zich hierbij ook meer en meer op software voor mobiele telefoons, zijn spelcomputer X-box en interactieve televisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom nog meer winst?

Laten ze goedkopere varianten maken voor aantoonbaar Verantwoord Verantwoord Organiserende organisaties!!!!

Goed idee van Steve Ballmer. Dit is echt een enorme stimulans voor Open Office. Een beetje slim bedrijf gaat nu toch echt aan het rekenen. Iets wat tot nu toe niet genoeg is gebeurd. Of blijven we met zijn allen miljarden winst genereren voor MS. Ik dacht dat MS al genoeg welwillende sponsoren heeft in de vorm van achter de "big brother" aanlopende bedrijven.

mvg Ronald

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-02T10:27:00.000Z Rian van Heur