Energy21 vergroot aanbod via overnames Ecedo en Jules

Dit artikel delen:
Zonne-energie

Het Utrechtse Energy21, bekend van zijn datamanagementsoftware voor energieleveranciers, neemt softwarebedrijven Ecedo en Jules over. Met de twee overnames breidt de onderneming zijn product- en dienstenportfolio uit. De transacties worden ondersteund door Vortex Capital Partners, de investeerder die in 2022 instapte.

Jules uit Woerden en Ecedo uit Tynaarlo leveren beide gestandaardiseerde saas-diensten voor energieleveranciers. Zo heeft Jules een energie-inkoopplatform waarmee de afnemers van deze leveranciers zelfstandig hun gas- en elektriciteitsposities beheren. Ecedo ontwikkelt cloudtoepassingen waarmee energiebedrijven hun klanten beheren, registreren en factureren.

De energiesector is volop in beweging, onder meer door de opkomst van duurzame energiebronnen, de laadvraag van elektrische voertuigen en het wettelijke energieplafond. Volgens het Utrechtse softwarebedrijf leidt dit tot toenemende behoefte aan complexe energieproducten, zoals dynamische en flexibele contracten. De datamanagementsoftware van Energy21, Ecedo en Jules moeten hierin voorzien.

Vortex

Gezamenlijk tellen de drie bedrijfsonderdelen ruim honderd medewerkers, veelal software-ontwikkelaars en adviseurs. De totale groepsomzet over 2023 bedraagt naar verwachting 20 miljoen euro. Onder de klanten bevinden zich bedrijven als Eneco, Essent, PZEM, Vattenfall, BASF en USG-Chemelot.

Investeerder Vortex kocht in 2022 samen met het management de oprichters van Energy21 uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-25T17:04:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.