Eerste beta-versies OpenSuse beschikbaar

Novell heeft de eerste beta-versie, voor meerdere processorplatformen, beschikbaar gesteld van zijn OpenSuse-project. Een stabiele, complete versie wordt in september van dit jaar verwacht.

Novell maakte vorige week bekend dat het door middel van het OpenSuse-project meer externe ontwikkelaars en nieuwe gebruikers wil betrekken bij de ontwikkeling van Suse Linux. Het volgt hiermee dezelfde strategie als concurrent Red Hat, die twee jaar geleden zijn reguliere desktopdistributie stopzette en die later onderbracht in het open Fedora-project.

OpenSuse verschilt toch van het Fedora-project; Novells doelgroep voor dit project is de eindgebruiker. In tegenstelling tot Red Hat is het bedrijf van plan een boxed retail-versie, inclusief handleidingen en ondersteuning op de markt te brengen. Tevens zal het mogelijk zijn ISO’s en de broncode te downloaden vanaf de OpenSuse-website. Red Hat richt zich met Fedora meer op technisch onderlegde (en enthousiaste) gebruikers; het zet de Fedora-distributie in om nieuwe technologieën te testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-10T11:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.