Microsoft biedt ook patch voor Windows 2000-gat

Dit artikel delen:

Microsoft heeft patches uitgebracht voor recent ontdekte, ernstige gaten in besturingssystemen. Daarbij zit ook een patch voor het oudere Windows 2000.

Het betreft onder meer een gat in webbrowser Internet Explorer (IE) die immers is geïntegreerd in Windows. Voor de gaten, waarover al veel ophef was, zijn nu dus patches uitgebracht.

 

Eén van de kritieke gaten maakt het in theorie mogelijk een computer op afstand over te nemen. Dit probleem zou vooral Windows 2000 hard raken. Beveiligingsmanager Stephen Toulouse benadrukt nu dat Microsoft bij ernstige kwesties al haar platformen repareert. Eerder was daar twijfel over omdat Windows 2000 officieel niet meer ondersteund wordt, zij het met uitzondering van kritieke beveiligingskwesties.

 

Ondertussen houdt de onrust over deze gaten aan, doordat de patches nu net uit zijn en het in de praktijk enige tijd duurt voordat systeembeheerders die installeren. Gezien de ernst van enkele van de nu gedichte gaten zouden kwaadwillenden mogelijk al bezig zijn nieuwe wormen, vergelijkbaar met toppers Blaster en Sasser, te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-10T14:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.