Apple komt met 64-bit patch voor patch

Apple komt met een patch voor een patch in het maandag verschenen beveiligingspakket voor zijn besturingssysteem Mac OS X. De eerst verschenen patch frustreert het draaien van 64-bit applicaties op de 64-bit PowerPC-processor in G5 Macintosh-machines.

Het probleem is ontdekt door softwareproducent Wolfram Research, die de wiskundige applicatie Mathematica maakt. "Door een fout van Apple verhindert deze patch het draaien van 64-bit applicaties", meldt Wolfram in een e-mail aan klanten. Dit raakt de vorige maand verschenen versie 5.2 van Mathematica.

 

Apple heeft de foute patch al teruggetrokken en werkt nu aan een verbeterde patch. Het is nog onbekend wanneer die verschijnt. Wolfram spreekt van zeer spoedig.

 

Ondertussen kunnen gebruikers die hun Macs al hebben bijgewerkt Mathematica wel gebruiken indien zij de 64-bit mogelijkheden van de applicatie uitschakelen. Producent Wolfram verstrekt hiervoor een script. Het is niet bekend of en hoe dit kan voor andere applicaties die zijn geoptimaliseerd voor de 64-bit G5-processor.

 

De maandag verschenen Security Update 2005-007 bevat meerdere patches. Deze zijn onder meer voor Apple's webbrowser Safari, de Bluetooth-stack van Mac OS X en enkele netwerkdiensten in dat besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Update voor de update is inmiddels al verschenen. Hiermee zijn alle problemen verholpen. Duurde dus slechts een dag of twee.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-18T13:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.