Makers Zotob- en Mytob-wormen opgepakt

Dit artikel delen:

Vorige week zijn de vermeende makers van de Zotob- en Mytobwormen opgepakt in Marokko en Turkije. De wormen veroorzaakten veel schade in de VS, waar diverse mediasites platgingen.

Microsoft prijst de Turkse en Marokkaanse autoriteiten en de FBI voor de snelle opsporing van de schrijvers van de wormen. De arrestatie van de verdachten vond al binnen twee weken plaats nadat de wormen voor het eerst opdoken. Het computerbedrijf had de FBI de benodigde technische informatie verstrekt.

De wormen hadden het vooral voorzien op computers die onder Windows 2000 draaien. Het was meteen duidelijk of computers waren geïnfecteerd, want dan herstartten de pc’s voortdurend. De geïnfecteerde pc’s waren dan gekaapt. Vanaf deze ‘zombie-pc’s’ werd vervolgens spam verstuurd, of ze werden ingezet voor een denial of service-aanval.

Al eerder berichtten we dat CNN, ABC en The New York Times last hadden van de computerwormen. Hier kunt u ook de patch downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-29T12:51:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.