Microsoft wijst Linux op 'supportproblemen'

Microsoft heeft Linux ervan beschuldigd 'supportproblemen' te hebben. Dat gebeurde toen de Redmondreus de eerste beta onthulde van zijn Windows Server 2003 Compute Cluster Solution, een besturingssysteem voor high-perfomance computing (HPC).

De nieuwe software groepeert 4, 8, 32 en 64 machines en heeft de mogelijkheid om taken uit te voeren over verschillende machines met verschillende noden en geheugeneisen. Microsoft zoekt naar meer strategisch voordeel met zijn verplichting om vaste voet te krijgen in HPC-installaties, waarvan de meest gedomineerd worden door Linux.

Bob Muglia, senior vice-president van Microsofts Windows Server-afdeling, vertelde de aanwezigen op de Professional Developer Conference van het bedrijf: “(Open Source)-applicaties zijn niet geïntegreerd in de Linux-omgevingen van bedrijven. Ze steunen op eenmalige omgevingen, dus er is geen samenhang. Er zijn echte supportproblemen.”

James Governor, oprichter van het analysebedrijf Red Monk, zei: “De positie van Microsoft was bijna onmogelijk. NT was niet iets dat je zou gebruiken in een HPC-omgeving.”

In zijn must om de enorm succesvolle Apache serversoftware te onttronen heeft Microsoft de eerste developer release van de volgende versie van IIS verdeeld.

IIS 7.0, deel van de Longhorn Server aangekondigd voor 2007, kopieert de modulaire benadering die Apache verkoos. Dit zal het eenvoudiger maken om diensten toe te voegen of te verwijderen en de web server te lanceren zonder dat een reboot nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-20T11:49:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.