Microsoft hoopt op doorbraak met nieuwe Palm

Microsoft hoopt dat de nieuwe Palm Treo met Windows de doorbraak voor zijn besturingssysteem op de smartphone-markt zal worden. De twee bedrijven zetten een grote marketingcampagne op voor de nieuwste Palm.

“We zullen ervoor zorgen dat het een grote hit wordt”, aldus Microsoft-topman Bill Gates. Volgens Gates maakt de smartphone-markt een snelle groei door. “Iedere werknemer zal straks een telefoon hebben waarmee e-mail gelezen kan worden”, denkt Gates.

De nieuwe Palm Treo is de eerste Palm met de ingebedde variant van Windows. Eerder gebruikte Palm het eigen besturingssysteem PalmOS op zijn Treo-smartphones. Die toestellen kreeg het in handen met de overname van Treo, opgericht door oud-Palm-topmensen. PalmOS was van oudsher populairder dan Windows voor PDA's (handcomputers) en ook wel smartphones.

Volgens onderzoeksbureau Gartner werden er echter het afgelopen kwartaal meer van dergelijke apparaten met Windows verkocht dan met het PalmOS. Dit kwam voornamelijk uit de verkoop van PDA’s met Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-29T12:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.