Patentenbureau VS wijst FAT-patenten Microsoft af

Het Amerikaanse Patentenbureau heeft twee Microsoft-patenten op bestandssysteem FAT afgewezen. Open source-voorstanders zien dit als een overwinning, maar Microsoft zegt de afwijzing niet zondermeer te accepteren.

Het Patentenbureau is de laatste tijd druk bezig omstreden patenten te herzien. Dit heeft Microsoft onlangs ook al geraakt toen het Eolas-patent op webbrowsertechnologie werd goedgekeurd. De afwijzing van de patenten op het veelgebruikte FAT vond eind vorige maand plaats, maar is nu pas publiek gemaakt.

 

FAT is onder meer in gebruik voor geheugenkaarten in digitale camera's en andere consumentenelektronica, maar wordt ook ondersteund door open source-besturingssysteem Linux en open source-filesharingsoftware Samba. Microsoft heeft eind 2003 laten weten zijn FAT-patenten te gelde te willen maken, middels een licentieprogramma.

 

De Windows-leverancier ziet het nu echter niet somber in. Woordvoerders verklaren zelfs dat de afwijzing een kleine overwinning inhoudt doordat de tegenclaims van 'eerder werk' (prior art) ook zijn afgewezen. Het schrappen van de patenten zelf zou voornamelijk zijn gebaseerd op de procedure voor indienen; specifiek het noemen van de daadwerkelijke uitvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-06T14:20:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.