Nieuw internetplan Microsoft omvat online-Office

Dit artikel delen:

Microsoft heeft gisteravond zijn nieuwe internetstrategie onthuld. Het ontvouwde daarbij plannen voor een deels online-uitvoering van zijn applicatiepakket Office.

De plannen voorzien in online-componenten die Microsofts kernproducten Windows en Office complementeren met extra functionaliteit. Deze uitbreidingen heten Windows Live en Office Live.

 

Eerstgenoemde betreft persoonlijke online-diensten zoals e-mail, blogging en im (instant messaging). In wezen komt dit dus neer op het nader tot elkaar brengen van de diensten van online-tak MSN met het marktdominante Windows. Microsoft meldt echter dat de online-diensten los zullen staan van het besturingssysteem en dat ze gesteund zullen worden door advertenties.

 

Een proefversie is reeds beschikbaar. Opvallend is dat ondersteuning voor de open source webbrowser Firefox daar staat aangekondigd.

 

Het tweede nieuwe 'product', Office Live, betreft online-diensten voor het mkb. Deze worden ondersteund middels advertenties of een abonnementsmodel.

 

Analisten trekken al de voorlopige conclusie dat Microsoft met zijn Live-strategie vooral een graan mee wil pikken van de online-advertentiemarkt, die zoekmachine Google de laatste tijd naar zich toetrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Internet is een normaal Nederlands woord en kan dus ook op normale wijze worden geschreven. Waarom wordt internet midden in een zin met hoofdletter geschreven, steevast gevolgd door een koppelteken? Gewoon internetplan en internetstrategie schrijven, zoals het hoort...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-02T11:08:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.