Microsoft-topman hekelt on-demandmodel IBM

Dit artikel delen:

"Het on-demandmodel van IBM is gek en open source is echt iets voor ontwikkelaars en kan niet worden vergeleken met de gebruikerservaring van Windows Live." Dit zegt Microsoft-topman Charles Fitzgerald tegen nieuwssite ZDnet.

Fitzgerald noemt de on-demand approch van IBM gek. Hij omschrijft het als: “Ik ga iedereen een mainframe verkopen en omdat niemand weet hoe het mainframe onderhouden moet worden, zullen wij ze zelf moeten hosten”, aldus Fitzgerald. Open source is volgens hem iets voor ontwikkelaars. “Ik betwijfel of je een gebruiker van Office Live kunt vinden die met de broncode wil rotzooien”, zegt hij.

Fitzgerald is nauw betrokken bij de lancering van Windows Live. Hij wil dat de wereld begrijpt waar Microsoft Live om gaat. De echte magie van Windows Live is volgens Fitzgerald dat het een combinatie is van clientsoftware, peer-to-peer interacties en services voor iedereen. “Het is niet één van deze dingen. Het is een mix van deze dingen”, aldus Fitzgerald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Ik betwijfel of je een gebruiker van Office Live kunt vinden die met de broncode wil rotzooien".

Nee, niet iedereen. Maar de enkeling die wil weten of de beveiliging van zo'n product in orde is kan het wel. Zie hiervoor bijvoorbeeld de presentatie die Jaap-Henk Hoepman onlangs op Infosecurity.nl gaf.

En dat zegt iemand, die zelf een antiviruspakket moet aanschaffen om de onvolkomenheden in zijn software te dichten, hmmmmm..................

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-16T13:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.