EU-uitvoering Windows blijkt niet populair

Dit artikel delen:

Vijf maanden na de lancering hebben drie van de belangrijkste verkopers van pc's nog steeds geen interesse om de Windows-uitvoering zonder Media Player te verkopen. De reden is simpel, geen enkele klant vraagt erom.

Microsoft bracht Windows XP N (de uitvoering zonder Media Player) afgelopen juni uit. Dit op last van de Europese Commissie die had bepaald dat Microsoft met de gebundelde software zijn monopoliepositie misbruikte.

De enige pc-fabrikant die interesse toonde in Windows XP N was Fujitsu-Siemens. Maar de pc-fabrikant heeft de nieuwe versie nooit gebruikt omdat er tot nu toe nog geen enkele klant naar de alternatieve versie heeft gevraagd.

Pc-fabrikanten Lenovo en Dell hebben soortgelijke ervaringen. De vraag naar de niet-gebundelde Windows-versie is zo laag dat de pc-fabrikanten nog geen computers hebben gebouwd waar het alternatieve besturingssysteem op geïnstalleerd is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Steve Balmers EU-aanbod om alle grote mediaplayers tezamen in Windows te integreren was zo gek nog niet. Misschien niet de 'embrace and extend' waar concurrenten op zitten te wachten, maar wel zo handig voor consumenten. Nu blijven de playerstrijden doorgaan en kaapt men elkaars voorkeursinstellingen weg.

Ik verwacht zelf veel meer druk op Microsoft vanuit open source varianten in wat nu nog license based Office-functies zijn, dan wel in ASP-varianten. Zo te zien aan de MS Live!-gedachten denkt Bill ook zo...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-21T11:01:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.