Sun biedt meer gratis software aan

Dit artikel delen:

Sun Microsystems biedt meer van zijn software gratis aan. Dit betreft de bedrijfsuitvoering van Java (Java Enterprise System), beheersoftware N1 en ontwikkeltools. De serverleverancier wil verdienen aan het geven van ondersteuning.

Eerder had Sun al besloten zijn besturingssysteem Solaris 10 gratis aan te bieden. Die Unix-variant draait op servers met de eigen UltraSparc-processoren, maar ook op x86-chips zoals AMD's Opteron. Sun stelt met de overige nu vrijgegeven software een compleet gratis alternatief te bieden voor het Windows-platform.

 

Het Java Enterprise System (JES) kost 140 dollar per gebruiker per jaar en leverde Sun een omzet van 100 miljoen dollar per jaar op. De totale bedrijfsomzet is 11,1 miljard dollar, waarbij het merendeel uit serververkoop komt, gevolgd door dienstverlening.

 

Bovendien integreert Sun zijn JES, N1 en ontwikkelhulpmiddelen in Solaris. Het bedrijf heeft eerder al andere software, waaronder een applicatieserver, opgenomen in zijn besturingssysteem, wat het dan ook positioneert als complete omgeving en niet slechts een basis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-02T11:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.